Afscheid nemen doen wij allemaal en geeft ons altijd een weemoedig gevoel.

Een vlindervlucht bij de uitvaart

De allereerste gedachte gaat vaak naar het onverwachte en altijd veel te vroege afscheid nemen van iemand. Vaak plaatst men al een vlinder op een rouwkaart.

Ten eerste staat een vlinder voor kwetsbaarheid, teerheid en een vaak kort leven. Vervolgens staat een vlinder voor vrolijkheid en onbezorgdheid, het genieten van het leven. Als laatste staat een vlinder voor de metamorfose van het leven. Beginnende bij een eitje, gevolgd door de rups die zich terugtrekt in een cocon waarna er een mooie vlinder tevoorschijn komt.

Afscheid met een vlindervlucht tijdens een uitvaart wordt ook regelmatig gebruikt. Dit kan op een hele mooie manier zonder gebruik van echte vlinders. Door middel van ons vlinderboek zal er een vlucht van 10 vlinders in één keer plaatsvinden. Een grotere vlucht kan met het Magic Heart Boek, hier zal een vlucht van 20 vlinders plaatsvinden. Natuurlijk is het ook mogelijk om een hele grote vlindervlucht te maken door elke aanwezig persoon te voorzien van een kaart met een opgedraaide vlinder welke bij een gezamenlijk moment losgelaten worden.

Een mooie vlindervlucht als laatste groet. De vlinder kan vervolgens eventueel meegenomen worden als kleine troost en moment van herinnering.

Afscheid met een vlindervlucht

Afscheid van een periode en een vlindervlucht naar een nieuw moment.

Meer en meer wordt de vlinder ook gebruikt bij het afscheid van een klas, een juf of gepensioneerde.

Allereerst is ook dit een periode die gekoppeld kan worden aan de metamorfose die de vlinder doormaakt.

Afscheid nemen van school met een vlindervlucht

Een boek vol met vlinders die de kinderen symboliseert van de klas. Tijdens de vlucht vanuit groep 8 naar de brugklas gaan zij een nieuwe fase van hun leven in. Misschien een afscheid van de middelbare school en op naar een mooie toekomst. Een rups wordt een vlinder en vliegt uit naar de nieuw wereld vol mooie ontdekkingen. Geef elk kind de opgedraaide vlinder mee in een kaart als aandenken aan de mooie afsluiting van het jaar.

Afscheid met een vlindervlucht

Afscheid van de juf / meester

 Zeker op de lagere school is het ieder jaar weer spannend. Een speciale band met een juf of meester bouwt ieder kind wel een keer op in zijn of haar leven. Vertel de juf of meester met een vlindervlucht hoe speciaal dat jaar was. In het vlinderboek kan elk kind een leuke anekdote of aandenken schrijven en de vlinders symboliseren de groei die zij door hebben gemaakt.

Wij weten zeker dat de juf / meester verrast zal zijn met deze vlindervlucht.

Afscheid met een vlindervlucht

Afscheid van een collega met een vlindervlucht

Er zijn collega’s waar je een mooie band mee hebt opgebouwd en dan nadert het moment dat ze uitvliegen. Een nieuwe functie elders of een nieuwe fase, het pensioen, vraagt om een memorabel afscheid. Een boek met mooie berichtje van alle collega’s waaruit een symbolische vlindervlucht opstijgt. Zo’n afscheid verdient iedereen.

Afscheid met een vlindervlucht