Monarch vlinder sendyouhappiness.com

Waar blijven de vlinders in de winter?

In tegenstelling tot onze papieren vlinders komt u geen enkele vlinder tegen in de winter.

Als de temperaturen naar beneden gaan in oktober wordt het tijd voor een rustig plekje. Er zijn een paar vlinders die als vlinder een mooi rustig plekje opzoeken om de winter te vertoeven. Dit zijn de kleine vos, de dagpauwoog, de citroenvlinder en de gehakkelde aurelia.

Als het zonnetje weer een beetje warmer wordt, zul je deze als eerste zien.

Eitje, rups, pop of vlinder bedje

De andere vlinders komen de winter door als eitje, rups of pop. Tussen bladeren of in een donker rustig droog hoekje kun je ze soms aan treffen. Ook vlinders zoeken deze plekjes op maar een speciaal insectenhuisje met vlinder plekje is natuurlijk ideaal. Ook de holtes van bomen zijn geschikt voor een mooie slaapplek.

Sommige vlinders zoeken het warmere weer op en trekken naar het zuiden. De distelvlinder en de atalanta zijn zeer reislustig en zouden hier niet kunnen overleven.

Toch een vlinder in de winter

Natuurlijk kunt u in de winter iedereen verblijden door een kaartje te sturen met een vlinder naar keuze. Dit brengt altijd het voorjaar in huis en geeft een glimlach op het gezicht van iedereen.

Ook een pakje magic vlinders in huis hebben is altijd handig. Zo kunt u ze als verrassing cadeau doen in een boek of een doos. Zeker weten dat het een succes is.

Bron : – De vlinderstichting / Foto : Eigen foto en Adobe Stock